אודותינו

הפקולטה למדעי המחשב

סטודנטים מתוכנית לפידיםהפקולטה למדעי המחשב ע"ש הנרי ומרילין טאוב בטכניון ניצבת בקדמת החינוך הטכנולוגי בישראל. היא נחשבת לאחת הפקולטות המובילות בעולם בתחומה ואף מככבת בראש טבלאות הדירוג של מוסדות הלימוד היוקרתיים ביותר בעולם. כמוסד המעורב במגוון רחב של פעילויות מחקר והוראה, משמשת הפקולטה נקודת מפגש ייחודית בין מדע לטכנולוגיה.

עשרות חברי הסגל האקדמי של הפקולטה – חוקרים בעלי מוניטין בינלאומיים בענפים שונים של מדעי המחשב – מחנכים ומכשירים את דור העתיד של תעשיית ההיי-טק העולמית ואת מדעני המחר. הפקולטה שמה לעצמה למטרה להקנות לתלמידיה, מהנדסים ומדענים כאחד, כלים לחשיבה אנליטית, בצד ניסיון מעשי בתכנון ובנייה של מערכות תוכנה. עם כ- 1,800 תלמידים לתואר ראשון, ויותר מ-300 סטודנטים ללימודים מתקדמים – היא גם הפקולטה הגדולה ביותר בישראל בתחום מדעי המחשב.

בזכות הקפדה על רמת לימודים גבוהה ומצוינות מדעית בוחרת הפקולטה לצרף אל שירותיה את הטובים שבמועמדים, ורבים מבוגריה מנהיגים את התעשייה עתירת הידע בעולם – אם בעמדות מפתח בחברות ההיי טק המובילות, ואם בין עלית החוקרים באוניברסיטאות. נוסף על מסלולי הלימוד המגוונים והבלעדיים שהיא מציעה, מפעילה הפקולטה תוכניות ממוקדות לסטודנטים מצטיינים, שנועדו לפתח כישורי יזמות ויצירתיות יוצאי דופן ולהבטיח את מעמדם של בוגריהן בעולם המדעי ובתעשיית ההייטק. בד בבד, הפקולטה שואפת להכשיר סטודנטים בתארים מתקדמים שיצעידו את תחום המחקר והפיתוח של מערכות טכנולוגיות מתקדמות אל מחוזות חדשים.